Výstava, tábor a zkoušky

22.06.2012 21:03

    16.6.2012 jsme se vypravily na klubovou výstavu v Mladé Boleslavi. Velký dík patří Monče Jarolímové se Sofinkou, která nás tam dopravila autem!

Počasí  se ze dne na den změnilo z dešťů na megavedra a to se trochu projevilo i na vystavování. Čekalo se asi 3 hodiny, než jsme přišly na řadu, sluníčko pálilo, nebylo se téměř kam schovat a Mája byla navíc nešťastná z toho, že musí být na vodítku a nemůže si hrát s bráškou Edíkem a ostatními strakáčky (nebála jsem se, že by někam zdrhla, ale u kruhu s námi byli staffordíci a někteří by nemuseli pochopit Májinu vlezlou povahu). A tak to také v kruhu vypadalo bledě- Maya se držela nosem u země a lovila popadané mňamky po předchozích psech a v postoji jsem ji nemohla udržet. V kruhu jsme byly opět samy a pan rozhodčí Tibor Havelka nebyl zlý. Ale i přes docela pěkný posudek jsme dostaly jen VD1 a s CAJCem jsme se rozloučily. Takže pokud ještě někdy nějaké výstavy, tak naplánované na mírnější počasí a s větší přípravou ;)

    Ještě ten den odpoledne jsme jely do Vrchlabí na výcvikový tábor se Šimonou Drábkovou. Poslušnost a agility, půl na půl. Až na pár výjimek jsme se sešla prima parta lidí, 11 psů a 9 lidí plus Šimona se svojí tříčlenou smečkou. I úplní začátečníci se chytli a největší radost jsme měla ze své kamarádky Lucky, které týden stačil na to, aby začala vnímat svoji frbulku Lízu jinak a tábor jim nastartoval nový přístup ke společnému soužití ♥ Týden utíkal jako voda, počasí krásně vyšlo, Mája si byla každý den minimálně dvakrát zaplavat, potrénovat sekvence a pilovat poslušnost. Příjemně vyčerpávající týden :) Fotky ZDE

    22.6.2012    Tábor byl zakončen zkouškou z poslušnosti ZOP. Sebrala jsem veškerou odvahu a přesto, že pejsci byli po týdnu už strašně unavení a Májina poslušnost den před vypadala katastrofálně, šly jsme do toho. A nelituji!!! Zkoušku ZOP Mája splnila na 82 bodů, tedy známka velmi dobře ♥ ♥ ♥ 

  1. přivolání- 9 b.- Mája s oblíbeným povelem ,,volno" trochu zaváhala, ale ,,ke mně" udělala tak dokonale, jako nikdy předtím. Prudce se otočila, sprintem ke mně a rychlé rovné předsednutí.
  2. ovladatelnost na vodítku- 9 b.- Tady jsem jeden bod ubrala já, protože se mi na podmáčeném terénu chodilo špatně a pletla nohama. Majča šla pěkně s očním kontaktem.
  3. ovladatelnost bez vodítka- 7 b.- Pochodování madam už trochu nebavilo :)
  4. sedni-lehni-vstaň- 10 b.- Dokonale předvedené.
  5. odložení- 7 b.- Přijely jsme s hodně špatným odložením a tak si myslím, že to, že Mája vlastně jen vstala a zůstala na místě je velký úspěch. 
  6. ovladatelnost ve skupině- 9 b.- Sice už bez očního kontaktu, ale pořád pěkně.
  7. sedni-lehni-vstaň ve skupině- 9 b.- Trochu předčasné zalehnutí.
  8. odložení- 5 b.- Skupinové odložení nám šlo a i přesto, že ostatní psi se zvedli, Mája zůstala ležet. Jenže jí na trávě pak něco kouslo do prdelky, škubla sebou, ohnala se a už si znovu nelehla. 
  9. chůze po nepříjemném terénu- 9 b.- Překážka se skládala z otočené ,,dálky", igelitu a vlnitého plastu. Mája se trochu zamyslela, zda si má sednout hned na povel.
  10. přenesení psa- 8 b.- Původně jsem myslela, že s tímto problém vůbec nebude, ale při zkoušce nanečisto se začala nesmyslně zmítat a z náruče mi vyskočila a ošklivě dopadla. ,,Naštěstí" si myslela, že se to stalo kvůli pomocníkovi (Šimoně) a tak jsme dva dny bojovaly se strachem ze Šimony a vyhrály jsme. Nechala se přenést, stržené body jsou za to, že si na zemi snažila sundat košík.

   Paní rozhodčí Jana Svobodová byla moc hodná a velké dík patří i Šimoně, která nám pomohla s výcvikem a vytvořila skvělé zázemí :)